Световната номер 3 Агниешка Радванска допусна изненадваща загуба още на старта на кампанията си на супер турнира от категорията “Премиер” в Рим с общ награден фонд 2 166 400 долара.

В изключително оспорвана среща от втория кръг на надпреварата полякинята, която бе поставена под номер 3 в основата схема, бе надиграна с 2:1 сета от чехкинята Петра Цетковска, в отделните части 6/4, 4/6, 6/1.

Интересен факт е, че това бе първо поражение за сезона за Радванска от тенисистка, която не е номер 1 в световната ранглиста и постави сериозни въпросителни за формата на полякинята в навечерието на Ролан Гарос.

Още една от фаворитките за трофея бе принудена да напусне надпреварата на Форо Италико и това бе бившата номер 1 Каролине Возняцки, която стремглаво е тръгнала по “нанадолнището”, а причините за сериозно безпокойство в нейния щаб станаха с една повече, след като днес датчанката се контузи.

В сблъсък от втория кръг от надпреварата Возняцки отстъпваше с 4/6, 0/4 пред Анабел Медина Гаригес и в този момент прекрати участието си, като най-вероятно става въпрос за незначителна травма.

Ето и резултатите до момента:

Рим    
 II кръг:    
     
Сорана Кърстеа 6 6
София Арвидсон 3 1
     
Анжелик Кербер 6 6
Ваня Кинг 3 2
     
Юлия Гьоргес 6 6
Марион Бартоли 3 1
     
Флавия Пенета 6 6
Слоън Стивънс 2 3
     
На Ли 6 7
Ивета Бенешова 1 5