Spring Online Championship of online poker (SCOOP) е в разгара си.

За няколко години този пролетен фестивал се превърна в истинско планетарно първенство по онлайн покер. Тази година хиляди играчи от над 100 страни се борят за дял от общия награден фонд от 30 милиона долара в рамките на 40 турнира.

Уникалното при SCOOP е, че е разделен на 3 нива и така дори начинаещи играчи могат да се включат в надпреварата без да рискуват големи суми срещу изявените майстори на играта.

Тазгодишното издание на шампионата вече донесе и немалък успех за българските играчи - небезизвестният Darreta успя да надвие над 5 500 играчи и да донесе на България първата титла от SCOOP 2012, както и над 27 хиляди лева от наградния фонд.

Впечатляващото в случая е, че входът в турнира бе само $11, което значи че Darreta умножи своята инвестиция по 1630 само за няколко часа!

Разбира се, други българи също успяха да спечелят солидни суми от SCOOP 2012 макар и без да спечелят титла. Досега печалбите на български играчи са около 170 000 лева и се очаква да нараснат допълнително, имайки предвид, че SCOOP 2012 е в разгара си и предстоят някои големи турнири.

Шампионатът приключва на 20 май с 3 турнира с гарантиран общ награден фонд от 5 милиона долара.