Президентът на Интер Масимо Морати има устно споразумение с президента на Дженоа Енрико Прециози относно евентуалния трансфер на Матиа Дестро. Това сподели агентът на нападателя Ренцо Контрато, цитиран от сайта Football-Italia.net. В момента правата на 21-годишния футболист, който е юноша на "нерадзурите", се държат от Дженоа и от Сиена.

"Прециози и Морати имат уговорка относно клиента ми. При оферти от няколко отбора, Интер ще бъде с приоритет. Първата стъпка обаче е Дженоа и Сиена да се разберат за правата на Матиа. След това наддаването със сигурност ще започне, защото всички големи италиански клубове се интересуват от него. Клиентът ми няма да играе нито в Дженоа, нито в Сиена", заяви Контрато.

Спортният директор на "грифоните" Стефано Каподзука пък потвърди, че "нерадзурите" са фаворити за подписа на Дестро. През настоящата кампания нападателят бележеше попадения с екипа на Сиена.

Младият играч вкара 12 гола в Серия А, а в турнира за Купата на Италия се отчете с един – победен, на четвъртфинала срещу Киево. По този начин Дестро е с основна заслуга за най-доброто постижение на тосканците в тяхната история.