Полузащитникът на Рома Миралем Пянич знае добре, че има договор с "вълците" за още три години. Босненецът обаче сподели в интервю за "Гадзета дело Спорт", че желае да играе в Испания или в Англия.

"Въпреки че в Серия А също има големи клубове, искам да се състезавам в Ла Лига или във Висшата Лига. Все още обаче е много рано да говорим за това, тъй като контрактът ми с Рома изтича след три години", каза Пянич, цитиран от сайта Football-Italia.net.

22-годишният халф беше сред най-добрите футболисти на "джалоросите" в един иначе разочароващ сезон. В 30 шампионатни срещи Пянич отбеляза три попадения и записа седем асистенции. От състава на римляните единствено Франческо Тоти има толкова голови подавания, колкото има и босненецът.

Индивидуалните постижения обаче едва ли са от някакво кой знае какво значение, след като Рома не успя да се класира за европейските клубни турнири за пръв път от 15 години насам. Пянич има обяснение за случилото се.

"Много нови състезатели се присъединихме към отбора и беше логично, че ще ни трябва малко повече време, за да се сработим. Все пак се надявам, че скоро отново ще играя в евротурнирите", коментира полузащитникът.