Супер турнирът на землена настилка в Рим набира скорост, като днес ще видим в действие двама от топ фаворитите за трофея при мъжете – Роджър Федерер и Рафаел Надал, както и световната номер 1 при дамите – Вика Азаренка.

Организаторите са предпочели този път да загреят феновете на централния корт на Форо Италико с двубоя между представителя на домакините Фабио Фонини и испанеца Марсел Гренолерс.

Веднага след това обаче градусите на емоциите ще се покачат, тъй като на корта ще се появи шампионът от Мадрид и рекордьор по спечелени титли от Мастърс турнири – Роджър Федерер, който ще стартира кампанията си във Вечния град с двубой срещу аржентинеца Карлос Берлок.

Последният сблъсък от дневната сесия ще е между Серена Уилямс и Надя Петрова, като единствената въпросителна тук е дали американката е успяла да се възстанови физически след двубоя си от първи кръг, който приключи около полунощ местно време.

Във вечерната сесия на най-голямата тенис арена в Рим ще видим в действие и “законодателят на червената настилка” Рафаел Надал, който ще има за съперинк един от малкото тенисисти в тура, имащ положителен баланс срещу “Ел Торо” – Флориан Майер.

Последният мач на централния корт е между Вика Азаренка и Шахар Пеер, като основната задача пред белорускинята е да си повдигне самочувствието след разгрома, който й нанесе Серена в Мадрид.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Централен корт   Супертенис Арена
13.00 ч. Фабио Фонини 12.00 ч. Агниешка Радванска
  Марсел Гренолерс   Петра Цетковска
следва Роджър Федерер следва Хуан Мартин Дел Потро
  Карлос Берлок   Михаил Южни
следва Серена Уилямс следва Ришар Гаске
  Надя Петрова   Паоло Лоренци
не преди Рафа Надал следва Винъс Уилямс
20.30 ч. Флориан Майер   Екатерина Макарова
не преди Вика Азаренка не преди Станислас Вавринка
22.00 ч. Шахар Пеер 20.00 ч. Янко Типсаревич