Мениджърът на Интер Андреа Страмачони заяви пред вестник "Гадзета дело Спорт", че директорите на отбора вече работят по селекцията, а преговорите за някои играчи дори са в напреднала фаза.

Медиите на Апенините предполагат, че футболистите, за които говори 36-годишният треньор, са нападателят на Сиена Матиа Дестро и звездата на Наполи Езекиел Лавеци.

"Сезонът на Дестро беше страхотен, той показа, че има отлични качества. Лавеци пък демонстрира, че може да бъде лидер и в европейските клубни турнири", коментира Страмачони, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Младият наставник на Интер със сигурност ще се радва да има тези състезатели в тима си, обаче конкуренцията за тях е доста сериозна. Лавеци например е желан и от Пари Сен Жермен, а според клауза в договора му с неаполитанците той може да бъде освободен срещу 31 милиона евро – сума, която може би е твърде голяма за "нерадзурите".

Дестро пък е един от най-силните италиански нападатели в последно време. Той се разписа 12 пъти в Серия А, като от неговите сънародници само Антонио Ди Натале, Себастиан Джовинко и Фабрицио Миколи имат по-добри показатели.

21-годишният играч, който беше извикан в разширения състав на "скуадра адзура" за Евро 2012, е юноша на Интер, а в момента правата му се държат от Сиена и от Дженоа. Пресата в Италия твърди, че от услугите на Дестро се интересува и Ювентус.