Изключително богата на емоции и качествен тенис се очертава да бъде днешната състезателна програма от третия ден на Отритото първенство на Италия в Рим.

Шоуто на Централния корт ще открият шампионката при дамите Мария Шарапова и младата надежда на американския тенис Кристина Макхейл. Рускинята вече заяви, че е готова да брани трофея си, но какво мисли за това току що навършилата 20 години Макхейл ще разберем днес.

Малко по-късно, отново на най-голямата арена на Форо Италико, за първи път от доста време насам, в действие ще видим и световният номер 4 при мъжете Анди Мъри, който се завръща от дълго лекувана контузия, а негов съперник ще бъде коравия аржентинец Давид Налбандиян.

За вечерната сесия организаторите са предвидили два сблъсъка. В първия от тях сили ще премерят световният номер 1 Новак Джокович и австралиецът Бърнард Томич, а след това на корта ще видим и шампионката от Мадрид Серена Уилямс срещу Галина Воскобоева.

Не по-малко интересно ще бъде и на втория по големина корт на Форо Италико - “Супертенис арена”, където са заложени двубои като изцяло испанския сблъсък между Фернандо Вердаско и Давид Ферер и Виктор Троицки срещу Жо-Вилфред Цонга.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час е в българско време) 

  Централен корт   Супертенис Арена
13.00 ч. Мария Шарапова 12.00 ч. Фернандо Вердаско
  Кристина Макхейл   Давид Ферер
следва Лукаш Кубот  следва Хуан Мартин Дел Потро
  Потито Стараче   Микаел Лодра
следва Анди Мъри следва Винъс Уилямс
  Давид Налбандиян   Симона Халеп
не преди Новак Джокович следва Сара Ерани
20.30 ч. Бърнард Томич   Тимеа Башински
следва Серена Уилямс следва Виктор Троицки
  Галина Воскобоева   Жо-Вилфред Цонга