Чаровната представителка на Сърбия Ана Иванович започна с победа участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Италия по тенис в Рим с общ награден фонд 2 166 400 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, който се превърна в своебразен дуел между две бивши шампионки от Ролан Гарос, поставената под номер 13 в основна схема Иванович срази с 2:0 сета Светлана Кузнецова, в отделните части 6/4, 6/3.

Въпреки неприятните условия за игра, вследствие на силния вятър над Форо Италико, сръбкинята изигра един изключително солиден двубой, в който бе убийствено ефективна при възможностите си за пробив (5/5) и напълно заслужено се поздрави с крайния успех.

Така в опит да си осигури място на осминафиналите бившата номер 1 ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между Алберта Брианти и Силвия Солер Еспиноза.

Междувременно в надпреварата при мъжете Гаел Монфис с лекота преодоля Алекс Богомолов с 2:0 сета, докато Николас Алмагро и Станислас Вавринка трябваше да водят трисетови битки преди да стигнат до успеха, съответно срещу Марин Чилич и Робин Хаасе.

Утре на красивия тенис комплекс във Вечния град ще заври и закипи, тъй като в действие ще видим някои от топ фаворитите за трофея, както при дамите, така и при мъжете.

Резултати:

Рим      
I кръг /мъже/:      
       
Николас Алмагро 6 3 6
Марин Чилич 2 6 0
       
Станислас Вавринка 6 4 7
Робин Хаасе 1 6 5
       
Давид Налбандиян 6 6  
Алберт Рамос 3 4  
       
Фернандо Вердаско 6 0  
Ал. Дългополов 0 0  R
       
Фабио Фонини 6 6  
Маркос Багдатис 2 2