Остават броени дни до началото на втория за сезона турнир от Големия шлем – Ролан Гарос, като разбираемо подготовката за надпреварата край Афеловата кула е в разгара си.

Веднага след приключването на супер турнира в Мадрид най-добрите тенисисти се отправиха към Рим, където тази седмица ще се проведе поредната престижна надпревара – Откритото първенство на Италия.

След ранното си отпадане от “Мутуа Мадрид Оупън” Джокович и Надал отдавна вече се настройват за играта на червен клей, докато ситуация при носителя на трофея, носещ името на Йон Цириак, Роджър Федерер е малко по-различна.

Швейцарецът продължава да държи в “шах” организаторите в Рим, като заяви, че участието му е под въпрос, а окончателното си решение ще вземе в навечерието си на първия си двубой.

Далеч от подобни дилеми е най-добрата ни тенисистка Цвети Пиронкова, която след малко излиза на корт номер 4 за сблъсъка си от първия кръг срещу американката Ваня Кинг.

Към настоящия момент Кинг заема 57-мо в световната ранглиста и въпреки че е по-назад в подреждането от българката е определена като фаворит от букмейкърите, но дано Цвети ги опровергае и спре черната си серия от загуби през последните месеци.

Програмата за деня:
(приблизителният начален час е в българско време)

час Централен корт час Супертенис Арена
13.00 ч. Фернандо Вердаско 12.00 ч. Алекс Богомолов
  Ал. Дългополов   Гаел Монфис
следва Ана Иванович следва Бърнард Томич
  Светлана Кузнецова   Сантяго Хиралдо
следва Фабио Фонини следва Анастасия Радионова
  Маркос Багдатис   Анжелик Кербер
не преди Екатерина Макарова следва София Арвидсон
20.30 ч. Франческа Скиавоне   М.Х.Мартинес Санчес
не преди Джон Иснър не преди Марин Чилич
22.00 ч. Филип Колшрайбер 20.00 ч. Николас Алмагро