Младата канадска надежда Милош Раонич допусна втора поредна загуба в рамките само на една седмица, след като днес приключи участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Рим.

Преди няколко дни Раонич почти бе изхвърлил Федерер от турнира в Мадрид, а на започналата надпревара във Вечния град имаше възможността да се изправи срещу Рафаел Надал.

За целта канадецът трябваше да отстрани днес в първия кръг Флориан Майер, но вместо това германецът се поздрави с крайния успех и то в два сета – 7/6, 6/4.

В първата част на двубоя и двамата сервиращи бяха безупречни и след като нито Раонич, нито Майер успяха да стигнат дори до ситуация за пробив, в последвалия тайбрек щастието се усмихна на германеца и след 7:5 той поведе в резултата.

На старта на втория сет изглеждаше така, сякаш канадецът е на път да вземе инициативата, но за съжаление не успя да реализира шансовете си във възловите моменти и бе наказан сурово в деветия гейм, в който Майер стигна до брейк, а след това безпроблемно сервира за крайната победа.

Още една на една изненада станаха свидетели днес почитателите на тениса във “Форо Италико”, след като състезаващият се с “Уайлд кард” представител на домакините Паоло Лоренци успя да отстрани с 2:1 сета руснака Николай Давиденко.

Ето и всички резултати:

Рим      
I кръг:      
       
Михаил Южни 6 3 6
Томас Белучи 2 6 3
       
Виктор Троицки 4 6 6
Филипо Воландри 6 4 3
       
Хуан Карлос Фереро 6 7  
Кевин Андерсон 4 5  
       
Андреас Сепи 6 3 6
Денис Истомин 3 6 3
       
Паоло Лоренци 6 2 6
Николай Давиденко 3 6 3