Въпреки всичко, което непобедимият Ювентус постигна до момента през този сезон, наставникът на "бианконерите" Антонио Конте не забравя, че пред тима има още един връх за покоряване през настоящата кампания – финалът за Купата на Италия.

На 20-ти май от 21:30 часа българско време "Старата госпожа" излиза срещу Наполи на стадион "Олимпико" в Рим и 42-годишният треньор призова емблемата на торинския гранд Алесандро Дел Пиеро да помогне за постигането на дубъл.

"Трудно е да се опише какво представлява Дел Пиеро за нашия клуб. Той е историята на Ювентус. Единственото, което мога да направя, е да му благодаря и да го помоля да ни зарадва с великолепната си игра и в Рим", заяви Конте, цитиран от сайта Football-Italia.net.

След последния си мач за първенство, в който новите шампиони победиха Аталанта с 3:1, настроението в отбора като цяло е страхотно, но сълзите на един футболист не бяха само от радост.

Джорджо Киелини получи контузия в самия край на срещата с бергамаските и Конте обяви, че защитникът със сигурност няма да вземе участие в сблъсъка с Наполи. Все още обаче не е ясно дали бранителят ще пропусне и Евро 2012. "Необходими са още медицински тестове", каза мениджърът на Ювентус.