Днес капитанът на Ювентус Алесандро Дел Пиеро вдигна титлата на Италия, но въпреки това няма как да бъде напълно радостен. След 19 години, в които даде всичко от себе си за "бианконерите", легендарният футболист ще напусне клуба и със сигурност в сърцето му има и малко тъга.

По време на мача с Аталанта, спечелен от "Старата госпожа" с 3:1, привържениците на торинския гранд не спряха да скандират името на Дел Пиеро, избухнаха в 28-мата минута, когато техният идол се разписа, и станаха на крака и аплодираха в 56-тата минута, когато Симоне Пепе замени 37-годишния състезател. Ветеранът изигра последния си двубой за Юве в Торино.

"Това беше невероятен момент. Връзката ми с феновете е по-силна от всичко и искам да им благодаря. Днес съм особено горд и щастлив, в този прекрасен ден. Разбира се, има и тъга, но това, което ще запомня, е как празнувах с тифозите. Не искам да чувствам тъгата, трябва да се подготвя за финала за Купата на Италия срещу Наполи", сподели Дел Пиеро, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

"Има време да бъда директор. Сега съм в добра форма, роден съм да играя футбол. Докато мога да правя това, ще бъда щастлив. Дали искам да се състезавам в Англия? Винаги съм твърдял, че футболът там има особен чар. Въпреки това не съм преговарял за трансфер от 19 години насам, така че в момента не съм съвсем сигурен как да действам", допълни легендарната десетка на Ювентус.