Президентът на Катания Антонино Пулвиренти заяви пред вестник "Кориере дело Спорт", че Винченцо Монтела ще бъде мениджър на "росадзурите" и през следващия сезон.

Изявлението на сицилианеца е отговор на постоянните спекулации в медиите на Апенините, че един от най-младите наставници в Серия А ще поеме Рома, след като Луис Енрике напусне римския клуб.

"Монтела е обвързан с нас за две години. Да се лишим от услугите му, би означавало отборът ни да понесе големи щети, така че той остава в Катания. Въобще няма да обсъждам решението си с никого", каза Пулвиренти, цитиран от Football-Italia.net.

"Настоящата кампания още не е свършила, имаме важен мач с Удинезе, а някои вече се опитват да ни извиват ръцете. Такова поведение е ужасно и най-вече много неетично", допълни президентът на тима от остров Сицилия.

Пулвиренти с право е ядосан. В италианската преса дори се появи информация, че Монтела вече е говорил с футболисти на Катания относно възможността да преминат на "Олимпико". Става въпрос за бранителя Николас Споли и полузащитника Кристиян Яма.