След като стана ясно, че Алесандро Неста, Дженаро Гатузо и Филипо Индзаги ще напуснат Милан, сега още една от легендите на "росонерите" е близо до раздяла с италианския вицешампион.

Кларънс Зеедорф, чийто договор с тима от Милано изтича това лято, обмисля оферта от Ботафого, обяви агентът на футболиста Джовани Бранкини.

"Зеедорф ще вземе решение относно бъдещето си в следващите 15 дни. Желанието му е да продължи да играе на най-високо ниво", коментира Бранкини, цитиран от сайта Football-Italia.net.

"Той все още има много връзки в Италия, но в никакъв случай няма да играе за друг италиански клуб", допълни агентът. В кариерата си холандецът се е състезавал за общо три отбора от Апенините – Сампдория, Интер и Милан. С екипа на "росонерите" е печелил Скудетото два пъти, два пъти е печелил и Шампионската лига като играч на Милан.

Що се отнася до интереса на Ботафого, за Зеедорф едва ли ще бъде проблем да смени Италия с Бразилия. Роденият в Суринам играч е женен за бразилка и семейството притежава къща в Рио де Жанейро.