Поредното издание на престижния турнир на землена настилка “Мутуа Мадрид Оупън” навлиза в заключителната си фаза, като днес ще станат ясни финалистите, както при мъжете, така и при дамите.

Супер съботата в испанската столица ще открият Виктория Азаренка и Агниешка Радванска, като това ще бъде шести официален сблъсък между двете от началото на годината, но за огромно съжаление на полякинята до момента всеки един от тях завърши с успех за световната номер 1.

Вторият полуфинал при дамите изправя една срещу друга абсолютната фаворитка Серена Уилямс и сензацията до момента в надпреварата Луция Храдечка.

Американката се разправи с Возняцки и Шарапова, докато чехкинята “взе скалповете” на Петра Квитова и Саманта Стоусър, така че предпоставките за един качествен двубой са налице.

Последният двубой от дневната програма е отделен за сблъсъка между Хуан Мартин Дел Потро и Томаш Бардих. И двамата тенисисти демонстрират силов и безкомпромисен тенис, като “Кулата от Тандил” е в серия от десет поредни победи (след титлата в Ещорил) и съотношение в сетовете 22:0.

Във вечерната сесия ще станем свидетели на мача между Роджър Федерер и Янко Типсаревич. Сърбинът вчера изхвърли от надпреварата световния номер 1 Новак Джокович и ще е амбициран днес да продължи победния си ход, но пък и залогът пред швейцареца е огромен, тъй като една титла в Мадрид ще го изкачи до второто място в ранглистата на професионалистите.
 
Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

Маноло Сантана
полуфинал /жени/
11.45 ч.
Вика Азаренка
Агниешка Радванска
следва
Луция Храдечка
Серена Уиламс
полуфинал /мъже/
Томаш Бердих
Хуан Мартин Дел Потро
не преди 20.00 ч.
Роджър Федерер
Янко Типсаревич