Днешната състезателна програма на международния тенис турнир на землена настилка “Мутуа Мадрид Оупън” ще ни предложи всички четвъртфинални сблъсъци, както при мъжете, така и при дамите.

Битката за разпределението на местата във финалната четворка ще открият световната номер 1 Виктория Азаренка и актуалната шампионка от Откритото първенство на Франция п тенис – Ролан Гарос – На Ли.

Това ще бъде осми официален сблъсък между двете в надпревари от календара на женската тенис асоциация, като до момента китайката има лек превес от 4:3 победи.

Веднага след това предстои един от най-очакваните сблъсъци при дамите, противопоставящ Мария Шарапова и Серена Уилямс. Рускинята демонстрира, че е подобрила изключително много играта си на клей, а освен това дойде в испанската столица със самочувствието на шампионка от Щутгарт, но пък Уилямс й е една от най-неудобните съпернички, срещу която Маша има отрицателен баланс – 2:7.

Шоуто на централния корт продължава с четвъртфиналния двубой при мъжете между Томаш Бердих и сензацията до момента Фернандо Вердаско, отстранил вчера не кого да е, а “краля на червения клей” Рафаел Надал.

Във вечерната сесия на “Маноло Сантана” организаторите са предвидили два двубоя. Първият от тях е изцяло сръбски – между Новак Джокович и Янко Типсаревич, а “черешката на тортата” несъмнено е мачът между Роджър Федерер и Давид Ферер.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час е в българско време)

  Маноло Сантана   Аранча Санчес Викарио
11.50 ч. Вика Азаренка 14.00 ч. Ал. Дългополов
  На Ли   Хуан Мартин Дел Потро
следва Мария Шарапова не преди Агниешка Радванска
  Серена Уиламс 16.00 ч. Варвара Лепченко
не преди Томаш Бердих следва Саманта Стоусър
16.30 ч. Фернандо Вердаско   Луси Храдечка
не преди Новак Джокович    
20.00 ч. Янко Типсаревич    
следва Роджър Федерер    
  Давид Ферер