Единствено отпадането на Рафаел Надал и донякъде това на Жо-Вилфред Цонга бяха изненадите в третия кръг на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Мадрид с общ награден фонд от близо 4 милиона долара.

Малко преди полунощ своето място на четвъртфиналите си осигури и световният номер 1 Новак Джокович, който постигна чиста двусетова победа срещу Станислас Вавринка – 7/6, 6/4.

Първата част премина изцяло под диктовката на сервиращите, без да се стигне до пробив, като трябва да се отбележи, че Вавринка успя да отрази 5-сетбола, но в неизбежния тайбрек Джокович взе своето и след 7:5 поведе в резултата.

Втората част на двубоя започна ударно за Джокович, който дръпна с ранен пробив, а малко по-късно дори успя да се подсигури с втори брейк за 5/2, а в осмия гейм стигна до възможността да сервира за мача.

Точно в този момент по подобие на Рафаел Надал и Ноле изпадна в някаква “дупка” и позволи на швейцарецът да намали изоставането си за 4/5, но при вторият си опит на собствен сервис сърбинът не сбърка и след час и 46 минути игра стигна до крайния успех.

Така в спор за място на полуфиналите настоящият носител на трофея ще се изправи срещу сънародника си Янко Типсаревич, който в последния сблъсък от програмата успя да се наложи с 2:1 сета над французина Жил Симон.

Ето и резултатите:

Мадрид      
III кръг:      
       
Янко Типсаревич 7 5 6
Жил Симон 6 7 1
       
Хуан Мартин Дел Потро 6 6  
Марин Чилич 2 4  
       
Ал. Дългополов 7 3 7
Жо-Вилфред Цонга 5 6 6
       
Томаш Бердих 6 6  
Гаел Монфис 1 1