Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на супер турнира на землена настилка от сериите “Мастърс 1000” в Мадрид с общ награден фонд 3 973 695 евро.

След като бе много близо до изненадваща загуба още на старта на кампанията си, днес Маестрото от Базел показа коренно различна игра и без никакви проблеми отстрани намиращия се в отлична спортна форма Ришар Гаске с 6/3, 6/2.

Още от първите минути на двубоя французинът бе подложен на сериозен обстрел от великолепни начални удари и уинъри от почти всяка позиция, които позволиха на Федерер за по-малко от половин час игра да затвори първия сет в своя полза.

Картината на корта не се промени особено и във втората част, като швейцарецът продължаваше да прави каквото си иска, постоянно държеше под напрежение своя съперник с чести излизания на мрежата и в крайна сметка напълно заслужено стигна до победата в този двубой.

Така утре в спор за място на полуфиналите Роджър Федерер ще се изправи срещу представителя на домакините Давид Ферер, който преди минути успя да отстрани своя сънародник Никола Алмагро с 2:1 сета.

След изненадващата загуба на миналогодишния финалист Рафаел Надал пред Маестрото се отваря великолепна възможност да се изкачи на второто място в световната ранглиста, но за целта ще трябва да спечели титлата в Мадрид.

Статистиката от двубоя:

Федерер   Гаске
69 1-ви сервис % 60
9 Асове 2
0 Двойни грешки 3
 3/6 Възможности за пробив  0/2
31 Уинъри 11
18 Непредизвикани грешки 13
  Времетраене: 0.59 ч.