Бившата номер 1 в световната ранглиста Серена Уилямс продължава победния си ход в тазгодишното издание на супер турнира от категорията “Премиер Мандатори” в Мадрид с общ награден фонд 3 755 140 евро.

След като се справи с рускините Елена Веснина и Анастасия Павлюченкова, днес американката бе подложена на значително по-серозен тест, но успя да сътвори впечатляващ обрат, за да стигне до победата срещу Каролине Возняцки – 1/6, 6/3, 6/2.

Началото на двубоя бе изцяло за датчанката, която заложи на познатия си стил на игра с безупречни удари от дъното на корта, докато Уилямс така и не намери тайминга на своя форхенд и допусна множество непредизвикани грешки.

Нещо повече – едно от най-силните оръжия на Серена – началният й удар също я подведе и тя напълно закономерно допусна цели три безответни пробива, с което отстъпи в първата част с конфузното 1/6.

В паузата преди втория сет обаче по всичко изглежда, че американката успя да се освободи от огромното напрежение и оттук до края на мача на корта сякаш излезе друга състезателка, която изцяло иззе инициативата и не остави шансове на Возняцки, затваряйки мача в своя полза след час и 43 минути игра.

Така в спор за място на полуфиналите Серена Уилямс ще се изправи срещу Мария Шарапова, която днес без игра се класира за следващата фаза, тъй като опонентката й Луси Шафарджова се отказа от по-нататъшно участие.

Статистиката от двубоя:

С. Уилямс   Возняцки
62 1-ви сервис % 74
6 Асове 3
1 Двойни грешки 1
26 Непредизвикани грешки 17
43 Уинъри 17
 4/10 Възможности за пробив  3/5
  Времетраене: 1.43 ч.