Супер турнирът на землена настилка в Мадрид навлиза в заключителната си фаза, като днес предстоят да се изиграят осминафиналните сблъсъци, както при мъжете, така и при дамите.

Шоуто на централния корт в испанската столица ще открият Мария шарапова и Луси Шафарджова, а веднага след това е безкрайно интригуващият двубой между Каролине Возняцки и Серена Уилямс.

До момента двете са се срещали четири пъти в надпревари от календара на WTA, като балансът е 3:1 в полза на американката и въпреки че Серена все още не се намира в оптимална спортна форма, то тя със сигурност ще подложи на натиск своята опонентка.

Последният мач от дневната сесия е между Рафа Надал и Фернандо Вердаско, като и двамата демонстрираха в предишните си срещи, че са едни от малкото тенисисти, които не изпитват особени затруднения към адаптацията си на синия клей и са готови да ни предложат тенис от най-високо равнище.

След ожесточената престрелка късно снощи срещу Милош Раонич, днес Роджър Федерер ще опита да намери ритъма си на игра и да се представи значително по-убедително срещу Ришар Гаске, но това няма да никак лесно, тъй като французинът показа и в Ещорил и тук, че се намира в отлична форма.

Последният двубой на “Маноло Сантана” днес е между световният номер 1 Новак Джокович и Станислас Вавринка, а голямата въпросителна тук е дали сърбинът се е свързал с Чък Норис или пък ще се появи на корта с бутонки. 

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час е в българско време)

  Маноло Сантана   Аранча Санчес Викарио
11.50 ч. Мария Шарапова 14.00 ч. Ал. Дългополов
  Луси Шафарджова   Жо-Вилфред Цонга
следва Каролине Возняцки не преди Хуан Мартин Дел Потро
  Серена Уиламс 16.30 ч. Марин Чилич
не преди Рафа Надал следва Николас Алмагро
16.15 ч. Фернандо Вердаско   Давид Ферер
не преди Роджър Федерер следва Жил Симон
19.45 ч. Ришар Гаске   Янко Типсаревич
следва Новак Джокович    
  Станислас Вавринка