Световният номер 2 Рафаел Надал стартира по възможно най-добрия начин участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Мадрид с общ награден фонд 3 973 695 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, любимецът на домакините срази Николай Давиденко с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/2 и така сложи край на черната си серия от четири поредни загуби срещу руснака.

Двубоят на “Маноло Сантана” започна многообещаващо – с два изключително оспорвани и равностойни гейма, спечелени от сервиращите, но след това “Ел Торо” изцяло иззе инициативата и до края на двубоя не остави никакви шансове на своя опонент.

Така в спор за място на четвъртфиналите световният номер 2 ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Фернандо Вердаско и Алехандро Фая, които играят в момента.

С изразителната си победа и качествения тенис, който демонстрира, Рафа Надал свали значителна част от товара на организаторите, които през последните два-три дни бяха подложени на сериозен обстрел от упреци за качеството на настилката на тенис комплекса в испанската столица.

Резултати:

Мадрид      
II кръг:      
       
Станислас Вавринка 6 6  
Юрген Мелцер 1 4  
       
Давид Ферер 7 6  
Радек Щепанек 6 2  
       
Марин Чилич 7 7  
Джон Иснър 6 6  
       
Гаел Монфис  6 1  
Игор Андреев 3 0 R