21-вата треньорска смяна в Палермо за последните десет години може да стане факт съвсем скоро. Бортоло Мути едва ли ще се задържи още дълго начело на "розанерите" и неговото място почти сигурно ще заеме Джузепе Санино.

54-годишният наставник на Сиена се представи страхотно в първия си сезон в Серия А. Не само че тосканците не изпаднаха, но и за първи път в своята история стигнаха до полуфиналите в турнира за Купата на Италия, където бяха елиминирани от Наполи.

Според електронното издание Football-Italia.net Санино ще подпише с Палермо до 2014-та година. Той ще трябва да бъде много внимателен, защото в ерата на президента Маурицио Дзампарини нито един треньор не е оставал две години начело на сицилианците.

Ръководството на "розанерите" вече потвърди, че спортният директор на Сиена Джорджо Перинети ще работи за Палермо след края на настоящата кампания. Това означава, че президентът на Сиена Масимо Медзарома ще трябва да търси нов екип, който да води тима.

В последните години отборът от Тоскана се справя доста добре с откриването на таланти в треньорската професия. Преди да стане шампион с Ювентус, Антонио Конте изведе Сиена до промоция в Серия А.