Предстои един безкрайно интригуващ и богат на вълнуващи сблъсъци състезателен ден от програмата на супер турнира на землена настилка в Мадрид с общ награден фонд над 3 милиона евро.

След трудното начало на Новак Джокович снощи, днес ще станем свидетели и на старта на останалите двама топ фаворити в испанската столица – Рафаел Надал и Роджър Федерер, които имат изненадващо трудни съперници още във втория кръг на надпреварата.

Нека обаче спазим хронологичния ред и споменем, че първи на централния корт в Мадрид ще излязат Агниешка Радванска и Сара Ерани, а веднага след това е двубоят между Давид Ферер и Радек Щепанек.

Малко след 16.00 часа българско време, на синия клей на “Маноло Сантана” ще излезе и местният любимец Рафаел Надал, който ще се изправи срещу Николай Давиденко.

Руснакът не е онзи тенисист, който преди няколко сезона спечели финалния мастърс, но все пак успехът му над Иво Карлович в първия кръг буди респект и дава предпоставки за един доста качествен сблъсък.

За вечерната сесия организаторите са предвидили два двубоя – този между Вика Азаренка и Ана Иванович, който може да поднесе сериозна изненада с оглед колебливото начало на световната номер 1 и разбира се “черешката на тортата” – сблъсъкът между Роджър Федерер и Милош Раонич.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Маноло Сантана   Аранча Санчес Викарио
11.50 ч. Агниешка Радванска 14.00 ч. Анжелик Кербер
  Сара Ерани   На Ли
следва Давид Ферер следва Фернандо Вердаско
  Радек Щепанек   Алехандро Фая
не преди Рафа Надал следва Николас Алмагро
16.15 ч. Николай Давиденко   Марсел Гренолерс
не преди Вика Азаренка следва Хуан Мартин Дел Потро
20.00 ч. Ана Иванович   Михаил Южни
следва Роджър Федерер следва Жил Симон
  Милош Раонич   Г. Гарсия-Лопес