Финалистката от 2009 година Каролине Возняцки се класира за третия кръг на супер турнира от категорията “Премиер Мандатори” в Мадрид с общ награден фонд от близо 4 милиона евро.

След измъчената си победа над Ксения Первак на старта на кампанията си в испанската столица, днес датчанката демонстрира значително по-добра игра и успя да се наложи в два сета над една от най-силно представящите се тенисистки през сезона – Мона Бартел – 6/4, 7/6.

Возняцки изигра един двубой напълно според нейните стандарти и победата й дори можеше да дойде още по-безпроблемно, ако в края на втората част, когато в десетия гейм имаше възможността да сервира за мача, тя бе запазила хладнокръвие и бе удържала подаването си.

Вместо това бившата номер 1 позволи на талантливата германка да се върне в сета и да докара нещата до тайбрек, но там вече опитът и класата на Возняцки си казаха думата, тя набързо дръпна с 5:1, като впоследствие с лекота стигна и до крайната победа.

Още по-категорична в изявите пък бе следващата съперничка на датчанката – Серена Уилямс, която даде само три гейма на Анастасия Павлюченкова – 6/2, 6/1 и със сигурност в четвъртък ни предстои един крайно интригуващ сблъсък между две бивши лидерки в световната ранглиста.

Резултати:

Мадрид      
II кръг:      
       
Ана Иванович 7 6  
Надя Петрова 5 1  
       
Варвара Лепченко 7 6  
Шахар Пеер 6 4  
       
А. Медина Гаригес 6 3 7
Сорана Кърстеа 1 6 5
       
Луси Шафарджова 6 6  
Карла Суарес Наваро 3 4