Бившият полузащитник на Ювентус Алесио Такинарди заяви, че наставникът на "бианконерите" Антонио Конте е тръгнал по пътя на Жозе Моуриньо и може да стане велик треньор като португалеца.

"Старата госпожа" спечели титлата на Италия кръг преди края на първенството, като торинският гранд няма нито една загуба. Шампионите едва ли ще допуснат поражение и в последния си мач. В неделя от 16:00 часа българско време Юве посреща Аталанта.

"Конте прилича на Джанлука Виали, двамата бяха лидери на терена, а Ювентус се нуждаеше именно от такъв лидер на треньорския пост. Конте е тръгнал по пътя на Моуриньо и може да стане велик мениджър като него", коментира Такинарди, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Бившият състезател, който спечели Скудетото пет пъти, докато играеше за "бианконерите", отправи специални похвали към трима футболисти от настоящия отбор – Андреа Пирло, Мирко Вучинич и Андреа Бардзали.

"Този сезон Пирло тича както никога преди това. Въобще не очаквах от него да работи като Дженаро Гатузо и да твори като Зинедин Зидан. Вучинич пък вече разбира какво е да носиш фланелката на Ювентус, а играчът, който ме впечатли най-много, е Андреа Бардзали", допълни Такинарди.