Супер турнирът на землена настилка в Мадрид набира скорост, като днес ще видим в действие и някои от големите фаворити за титлата при мъжете, както и основните претендентки за трофея при дамите.

Програмата на “Маноло Сантана” започва с двубоя на Мария Шарапова с Клара Закопалова, като след показаното през последните седмици рускинята ясно декларира амбициите си за ярко присъствие през този сезон на клей и защо не да спечели титлата от Ролан Гарос.

Веднага след нея на централния корт в испанската столица ще видим в действие и настоящата номер 1 в света Вика Азаренка, която ще има за съперничка квалификантката Андреа Хлавачкова и надали ще срещне сериозни затруднения по пътя си към крайния успех.

След кратка пауза своя дебют на синия клей в Мадрид ще направи и настоящият шампион и световен номер 1 Новак Джокович, който ще стартира защитата на титлата си с мач срещу представителя на домакините Даниел Химено-Травер, а по същото време, но на корт “Аранча Санчес Викарио” Томаш Бердих ще премери сили Кевин Андерсон.

Разбира се за приятелите на мъжкия тенис не по-малък интерес представлява и сблъсъкът на Хуан Мартин Дел Потро с Флориан Майер, като след триумфа си в Ещорил и завръщането в топ 10 аржентинецът е амбициран за още по-големи успехи.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Маноло Сантана   Аранча Санчес Викарио
11.50 ч. Мария Шарапова 14.00 ч. Фернандо Вердаско
  Клара Закопалова   Денис Истомин
следва Вика Азаренка следва Милош Раонич
  Андреа Хлавачкова   Давид Налбандиян
не преди Юрген Мелцер следва Хуан Мартин Дел Потро
16.15 ч. Фелисиано Лопес   Флориан Майер
не преди Новак Джокович не преди Томаш Бердих
19.45 ч. Д. Химено-Травер 17.30 ч. Кевин Андерсон
следва Серена Уилямс    
  Ан. Павлюченкова