Финалистката от 2010 година Винъс Уилямс приключи с участието си на супер турнира от категорията “Премиер Мандатори” в Мадрид с общ награден фонд от близо 4 милиона евро.

В среща от втория кръг на надпреварата американката, която се състезава с “Уайлд кард”, бе надиграна с 2:0 сета от поставената под номер 12 в основната схема Анжелик Кербер, в отделните части 6/4, 6/1.

Двубоят бе равностоен само в първата част, в която Кербер успя да реализира ранен пробив и въпреки че Винъс намери сили да заличи изоставането си, след нов брейк в последния възможен момент германката затвори сета в своя полза.

Това сякаш пречупи съпротивителните сили на иначе непримиримата бивша номер 1 и във втората част тя изобщо не успя да се противопостави на напористата игра на своята опонентка, като успехът на Кербер можеше да е и още по-убедителен, след като тя сервираше за мача при 5/0.

Така със заработени само 80 точки за световната ранглиста Винъс Уилямс напуска испанската столица, докато пред намиращата се в отлична спортна форма Анжелик Кербер е следващото предизвикателство в лицето най-вероятно на шампионката от Ролан Гарос – На Ли.

Резултати:

Мадрид      
I кръг /жени/:      
       
Луси Шафарджова 6 6  
Кая Канепи 4 4  
       
Карла Суарес Наваро 4 7 6
Йелена Янкович 6 6 4
       
Сара Ерани 4 6 6
Шанел Скийпърс 6 2 3
       
Луси Храдечка 6 5 6
Пън Шуей 4 7 4