Президентът на Ювентус Андреа Аниели заяви, че феновете на отбора могат да очакват някои приятни изненади от фланелката на отбора за следващия сезон. Все още не е ясно дали става дума за трета златна звезда над емблемата. Една златна звезда означава, че съответният тим е спечелил десет титли на Италия.

"На терена със сигурност сме спечелили 30 шампионски титли. Що се отнася до отнетите ни трофеи, продължаваме борбата да си ги върнем. Справедливостта е важна тема за нашия клуб", каза Аниели, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Според медиите на Апенините "бианконерите" биха могли да поставят нова звезда на екипа си, но тя няма да бъде златна, а сребърна. Сребърната звезда ще символизира, че торинският гранд е спечелил десет купи на Италия.

Ако "Старата госпожа" победи Наполи на финала на 20-ти май, то торинският гранд ще стане първият тим, който е печелил трофея десет пъти. В момента Ювентус има девет купи на Италия, като последната от тях е завоювана през 1995-та година.

Пресата на Ботуша има и друго предположение. Журналистите смятат, че на яката на новата фланелка на "бианконерите" ще бъде изписана известната фраза на Джампиеро Бониперти: "За Юве не е важно просто да печели – това е единственото, което има значение" ("Alla Juventus vincere non è importante. È l'unica cosa che conta").

И докато вестниците и спортните сайтове гадаят какъв ще бъде новият екип на новите шампиони на Италия, Андреа Аниели остави един важен въпрос без директен отговор. Ще бъде ли подновен договорът на Алесандро Дел Пиеро?

"Още си спомням момента, в който Дел Пиеро наследи капитанската лента от Антонио Конте. Мога да говоря за качествата на Дел Пиеро поне половин час. В историята на нашия клуб има трима футболисти, които могат да бъдат наречени символи: Джампиеро Бониперти, Мишел Платини и Дел Пиеро. Ювентус и неговите привърженици винаги ще бъдат благодарни на Алесандро, а и на нашия капитан му остава един важен двубой – финалът за Купата на Италия срещу Наполи", коментира Аниели.

Така президентът на "Старата госпожа" намекна за пореден път, че легендарният играч ще напусне Торино след края на сезона. Всеки истински фен на Ювентус обаче би заявил, че не иска изненади по отношение на фланелката, а нов договор за 37-годишния състезател.