Настоящата носителка на трофея Петра Квитова започна с летящ старт защитата на титлата си от престижния международен тенис турнир на землена настилка “Мутуа Мадрид Оупън” с общ награден фонд от близо 4 милиона евро.

В среща от първия кръг на надпреварата чехкинята, която е поставена под номер 3 в основната схема, с лекота преодоля съпротивата на представителката на Нова Зеландия Марина Еракович – 6/2, 6/3.

Квитова бързо иззе контрола върху случващото се на корта, като доминираше изцяло в първата част и позволи на Еракович да спечели едва две точки при ретур, а от своя страна бе почти безгрешна при реализирането си на възможностите за пробив и затвори частта само след 29 минути игра.

Във втория сет статуквото се запази, като тенисистката, която държеше инициативата бе именно шампионката и след нови два безответни брейка Квитова стигна до крайния успех.

По абсолютно аналогичния сценарий се разви и двубоя на бившата номер 1 Серена Уилямс срещу рускинята Елена Веснина, с тази малка разлика, че тенисистката на Сборная дори не стигна до шанс за пробив в подаването на американка и логично отстъпи с 3/6, 1/6.

Ето и резултатите до момента:

Мадрид      
 I кръг /мъже/:      
       
Михаил Южни 6 6  
Хавиер Марти 3 2  
       
I кръг /жени/:      
       
Луси Храдечка 6 5 6
Пън Шуей 4 7 4
       
Екатерина Макарова 6 7  
Галина Воскобоева 2 6  
       
Андреа Хлавачкова 6 6  
Анастасия Радионова 1 4