Световната номер едно Виктория Азаренка остана доволна от първия си изигран мач на новия син клей на супер турнира в Мадрид. Тенисистката от Беларус надигра рускинята Светлана Кузнецова с 7/6, 6/4 в двубой от първия кръг на надпреварата.

“Това наистина беше равностоен мач и за това съм много радостна от победата си, още повече, че често ми се налагаше да отразявам възможности за пробив. Повърхността на корта е доста хлъзгава. Отскокът тук е доста различен и нетипичен за клея и това променя всичко кардинално.”

“С нетърпение чаках началото на този турнир. Целите ми са еднакви във всеки турнир, а именно – победа. В този смисъл това състезание не е изключение. Миналата година играх тук финал, но тази се надявам да се представя още по-добре.” – оптимистка е Азаренка.

Световната номер две Мария Шарапова също сподели впечатленията си от първия си мач на турнира в испанската столица. Русокосата Маша не остави големи шансове на румънката Ирина-Камелия Бегу, отстранявайки я с 6/0, 6/3.

“Очевидно като възприятие синия клей много се различава от червения. Когато толкова много години играеш на червен клей свикваш с това, но на тенисистите често им се налага да се адаптират към различни нови условия.”

“На няколко места по корта може би е по-пясъчно, отколкото на други. Но това е едва първата година на подобно състезание и аз съм уверена, че организаторите ще си свършат отлично работата.” – споделя Шарапова.

По-рано Шарапова определи Виктория Азаренка като своя основна опонентка през този сезон. “Ще бъда изключително радостна ако успея отново да спечеля турнир от “Големия шлем”. И още веднъж да се изкача на върха на световната класация.”

“Това е във възможностите ми. Това са и моите цели за този сезон. Всъщност най-важното за мен е да играя като истинска номер едно ” – допълва Шарапова.

След категоричната си победа над румънката Бегу и триумфа в Щутгарт Шарапова е сочена от мнозина за основна претендентка за титлата от Ролан Гарос, но дали наистина рускинята ще се окичи с ценното отличие ще разберем след около месец.