Нападателят на Ювентус Алесандро Матри има десет попадения в шампионатни срещи през настоящата кампания. Вероятността футболистът с номер 32 да стане голмайстор на отбора в първенството е голяма, но няколко играчи на "бианконерите" все още не са казали последната си дума. Един от тях е халфът Клаудио Маркизио.

Един кръг преди края на сезона Ил Принчипино има девет шампионатни гола и Матри определено щеше да се притеснява много, ако не знаеше, че 26-годишният полузащитник на новия италиански първенец е изключителен отборен състезател.

След вчерашната победа над Каляри с 2:0, която донесе Скудетото на "Старата госпожа", Маркизио със сигурност е бил един от най-щастливите ювентинци, защото той се разви като футболист в най-тежките години за клуба, игра и в Серия Б, а днес е един от най-добрите халфове в Европа, вероятно и в света.

"Антонио Конте е архитектът на нашия успех, той даде идентичност на тима ни. Страхотен отбор сме и ще ставаме все по-силни. През следващия сезон ще участваме в Шампионската лига и ще се представим още по-добре", заяви Маркизио, цитиран от сайта Football-Italia.net.