Освен че стана шампион на Италия, Ювентус беше най-добрият отбор на Апенините в още редица аспекти. "Бианконерите" например са тимът с най-силната защита, основна част от която е Леонардо Бонучи.

При снощната победа с 2:0 над Каляри 25-годишният бранител асистира на Мирко Вучинич за първото попадение в срещата. Въпреки че при паса останаха съмнения за засада, не може да не се отбележи, че той беше наистина великолепен.

"Изглеждаше като пас на Андреа Пирло, нали така? Обаче всъщност беше на Бонучи!", каза италианският национал, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Бонучи беше пиян от радост след успеха над сардинците. Шампанско се лееше навсякъде около шампионите, които почти сигурно ще завършат първенството непобедени.

"Прекрасно е да си на 25 и да си спечелил Скудетото. Когато всички казваха, че нямаме шанс, ние се борихме и печелехме заради феновете. С представянето си във всички важни двубои заслужихме титлата, нашата 30-та титла, защото ме интересува само това, което се случва на терена. Ювентус се завърна там, където му е мястото!", допълни Бонучи.