Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон заяви след победата на "Старата госпожа" над Каляри с 2:0, че посвещава Скудетото, спечелено през този сезон, на Алесандро Дел Пиеро, Мауро Каморанези, Давид Трезеге, Павел Недвед и всички, които не предадоха клуба дори когато беше пратен в Серия Б.

"След спечелването на световното първенство тази титла е най-голямото щастие в спортната ми кариера. Упоритият труд наистина дава плодове. Винаги съм си мислел, че истината в това твърдение е само 20 процента, но сега съм убеден, че е поне 80", коментира Буфон, цитиран от Football-Italia.net.

Легендарният страж на "бианконерите" допусна грешка в миналия кръг срещу Лече – грешка, която едва ли някой помни днес. Въпреки че всички, които обичат Ювентус, веднага простиха на вратаря, 34-годишният футболист призна, че е бил притеснен в последните няколко дни.

"Притеснявах се, че съм създал напрежение, дори страх в отбора. За мен като спортист това бяха трите най-ужасни дни. Въобразявах си, че заради грешката ми ще изпуснем Скудетото. Чувствах, че съм предал доверието на съотборниците си", откровен беше Буфон.

Един от играчите, който остана верен на Ювентус даже в най-тежките мигове за клуба, си припомни, че през лятото на 2006-та година е бил засипан с оферти, но никога не е мислил да напуска Торино.

"Всички, които останахме, го направихме заради обичта си към Юве, заради приятелството между нас и най-вече заради уважението, което изпитваме към феновете на този велик отбор", допълни опитният вратар.

"Сега мога да призная нещо. В деня след откриването на новия стадион на Ювентус отидох да се видя с някои хора, близки до тима, и им казах, че ще спечелим титлата. Същото обясних и на италианските национали, които се състезават за Милан, и те ми се изсмяха. Въобще не приех това добре!", сподели 34-годишният страж.

"Истината е, че новият стадион страшно ме мотивира, освежи духа ми. В деня на откриването си припомних, че съм част от един от най-великите клубове в света, клуб, който е творил история дълги години. Клуб, който не бива да завършва на седмо място. В онзи миг бях преоткрил една мечта, а това означаваше, че всички останали отбори щяха да си имат големи неприятности", завърши Буфон.