Ако трябва да се посочи човек, който е с основна заслуга за титлата на Ювентус, то това безспорно е Антонио Конте. 42-годишният треньор преобрази отбора, който миналия сезон завърши седми, а днес е шампион и най-вероятно ще приключи първенството без загуба.

"Не мога да опиша какво чувствам в момента. Толкова сме щастливи, наистина невероятен сезон. Благодаря на футболистите, които работиха здраво, на нашите привърженици, които ни оказаха своята стопроцентова подкрепа във всеки един миг от кампанията. Свалям шапка и на Милан, един велик клуб, един велик съперник. Радостта е още по-голяма, тъй като се преборихме с такъв голям противник", каза Конте, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

"Издънката с Лече ни разколеба за малко, но сега сме шампиони на Италия кръг преди края. Все още нямаме загуба. Надяваме се, че ще завършим сезона непобедени, това ще бъде едно наистина историческо постижение", допълни Конте.

"Това е първото ми Скудето като треньор и аз наистина съм много радостен. Искаме да отпразнуваме този успех с феновете", завърши младият специалист.