Лидерката в световната ранглиста и поставена под номер 1 в основната схема Виктория Азаренка постигна очаквана победа на старта на кампанията си на супер турнира “Мутуа Мадрид Оупън” с общ награден фонд от близо 4 милиона евро.

В среща от първия кръг на надпреварата представителката на Беларус, която миналата година загуби тук финала от Петра Квитова, успя да отстрани с 2:0 сета бившата втора в света Светлана Кузнецова, в отделните части 7/6, 6/4.

Двубоят бе изключително равностоен и оспорван, като в началото на втората част Азаренка бе дори догонваща, но в типичния си борбен стил успя да обърне развоя на събитията и да затвори мача в своя полза след час и 45 минути игра.

Далеч по убедителна в първия си мач на синия клей в испанската столица бе водачката в долната част на схемата Мария Шарапова, на която бяха необходими само 61 минути, за да пречупи крехката съпротива на Ирина-Камелия Бегу от Румъния – 6/0, 6/3.

Във втория кръг съперничка на русокосата рускиня ще бъде Клара Закопалова, която в изцяло чешки сблъсък отстрани сънародничката си Ивета Бенешова с 2:0 сета.

Резултатите от днес:

Мадрид      
I кръг /жени/:      
       
Роберта Винчи 6 6  
Доминика Цибулкова 3 2  
       
Варвара Лепченко 6 6 6
Франческа Скиавоне 4 7 3
       
Мария Кириленко 6 7  
Жи Женг 2 5  
       
Ан. Павлюченкова 6 6 6
Джил Крейбас 2 7 1