Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова отпадна безславно от супер турнира на землена настилка от категорията “Премиер Мандатори” в Мадрид с общ награден фонд 3 755 140 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, българката допусна неприятно поражение от представителката на домакините Анабел Медина Гаригес с 0:2 сета, в отделните части 0/6, 2/6.

В първия сет играта на пловдивчанката изобщо не спореше, като тя загуби и трите си подавания, а в сервис геймовете на испанката пропусна и двата си шанса за пробив, като по този начин не успя да заличи нулата срещу името си.

Картината на корт номер 3 не се промени особено и във втория сет, като единствения позитивизъм бе това, че Пиронкова все пак взе два от сервис геймовете си, но с това се изчерпа всичко от актива на българката и тя приключи с участието си в Мадрид след само час и 19 минути игра.

Така кошмарният сезон за българката продължава, като единственият турнир от началото на 2012 година, в който тя преодолява първи кръг, е този в Доха – отпадане на осминафиналите от Марион Бартоли.

Резултати:

Мадрид    
I кръг /мъже/:    
     
Николай Давиденко 7 6
Иво Карлович 6 3
     
I кръг /жени/:    
     
Анжелик Кербер 6 6
Йохана Ларсон 1 4
     
Ана Иванович 6 6
Матилда Йохансон 4 1
     
Лурдес Домингес Лино 6 7
Моника Никулеску 0 6