Поставената под номер 6 в основната схема Каролине Возняцки бе много близо до това да изпита разочарованието още на старта на супер турнира от категорията “Премиер Мандатори” в Мадрид с общ награден фонд 3 755 140 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата, продължила три часа и три минути, бившата номер 1 в световната ранглиста, която е финалистка от 2009 година, бе подложена на сериозен тест от Ксения Первак (Каз), но издържа на изпитанието и стигна до успеха със 7/6, 3/6, 6/4.

Датчанката запази хладнокръвие в края на първата част и измъкна тайбрека след 9:7, но във втория сет представителката на Казахстан имаше надмощие и след два пробива успя да изравни резултата.

Нещо повече, на старта на заключителния трети сет Первак отново дръпна след ранен брейк, но притисната до стената Возняцки успя да обърне нещата в своя полза и след решителен пробив в десетия гейм сложи точка на спора.

Далеч от проблемите на своята добра приятелка се разви срещата на Агниешка Радванска, която даде само 4 гйма на състезаващата се с “Уайлд кард” представителка на домакините Лара Вечи.

Ето и резултатите до момента:

Мадрид      
I кръг:      
       
Агниешка Радванска 6 6  
Лара Вечи 3 1  
       
Надя Петрова 4 6 6
Ваня Кинг 6 3 1
       
Янина Викмайер 6 6  
Ярмила Гайдосова 2 4  
       
Шахар Пеер 6 7  
Полова Херцог 3 5