Изключително богата програма от интригуващи сблъсъци ни предоставя днешния състезателен ден от супер турнира на землена настилка в Мадрид с общ награден фонд малко над 3 милиона евро.

Последователно на синия клей в испанската столица ще видим основните претендентки за трофея при дамите, както разбира се и нашата първа ракета Цветана Пиронкова.

Пловдивчанката влезе в лоша серия от незадоволителни резултати, а днес ще има не леката задача да се противопостави на представителката на домакините Анабел Медина Гаригес.

Мачът е заложен като трети на корт номер 3 и се очаква да започне не преди 15.00 часа българско време, а според всички водещи букмейкъри испанката е отявлен фаворит, но пък Цвети не веднъж е показвала, че именно в тази роля постига най-добрите си резултати.

Шоуто пък на централния корт "Маноло Сантана" ще открият Каролине Возняцки и Ксения Первак, а веднага след тях в действие ще видим Николай Давиденко и Иво Карлович, които ще определят кой от тях двамата ще се изправи срещу Рафа Надал във втория кръг.

Третият сблъсък на най-голямата тенис сцена в испанската столица противопоставя световната номер 1 Вика Азаренка на Светлана Кузнецова, а програмата при дамите се затваря с двубоя между Мария Шарапова и Ирина–Камелия Бегу.

Ето и програмата на по-интересните двубои за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Маноло Сантана   Аранча Санчес Викарио
12.00 ч. Каролине Возняцки 12.00 ч. Фредерико Жил
  Ксения Первак   Даниел Химено-Травер
следва Иво Карлович следва Агниешка Радванска
  Николай Давиденко   Лара Весино
следва Вика Азаренка следва Ана Иванович
  Светлана Кузнецова   Матилда Йохансон
следва Мария Шарапова следва Франческа Скиавоне
  Ирина-Камелия Буги   Варвара Лепченко
следва Кевин Андерсън    
  Ал. Богомолов