Настоящият носител на трофея Хуан Мартин Дел Потро се класира за финала на международния тенис турнир на землена настилка в Ещорил (Пор) с общ награден фонд 398 250 евро.

След успехите си над Руи Машадо и Алберт Монтанес, днес в полуфиналния сблъсък от надпреварата аржентинецът преодоля с 2:0 сета поставения под номер 3 в основната схема Станислас Вавринка, в отделните части 7/6, 6/4.

В първата част двамата опоненти бяха безгрешни в собствените си сервис геймове и дори не се стигна до ситуация за пробив, а в неизбежния тайбрек “Кулата от Тандил” бе по-хладнокръвен и след убедителното 7:2 записа сета в своя актив.

Това внесе допълнителна доза увереност в играта на Дел Потро и във втората част той бе тенисистът, който търсеше завършващия удар, успя да реализира една от седемте си възможности за брейк и след малко повече от час и половина игра стигна до крайния успех.

Така в директния сблъсък за трофея бившият шампион от Откритото първенство на САЩ ще се изправи срещу Ришар Гаске, който по-рано днес стигна до впечатляващ обрат срещу испанеца Алберт Рамос.

В същото време на полуфиналите в Мюнхен Марин Чилич и Филип Колшрайбер стигнаха до впечатляващи победи, съответно срещу възродения Томи Хаас и Фелисиано Лопес.

Ето и всички резултати от днес:

Ещорил      
полуфинали:      
       
Хуан Мартин Дел Потро 7 6  
Станислас Вавринка 6 4  
       
Ришар Гаске 2 7 7
Алберт Рамос 6 6 5
       
Мюнхен      
полуфинали:      
       
Марин Чилич 6 6  
Томи Хаас 3 4  
       
Филип Колшрайбер 6 6 6
Фелисиано Лопес 2 7 4