Нападателят на Шалке Клаас-Ян Хунтелаар стана голмайстор на Бундеслигата. Той вкара два гола при победата на Шалке като гост на Вердер с 3:2.

Така Хунтелаар събра общо 29 гола и изпревари Марио Гомес от Байерн, който остана с 26. Ако се гледат всички мачове през сезона то холандецът има изумителните 48 попадения в най-силния си сезон в своята кариера.

Раул не игра, той вече се прости с Шалке и отива към Катар. Дракслер изведе гостите напред, но преди почивката от дузпа Клаудио Писаро изравни.

През второто полувреме Хунтелаар реши изхода на мача. Първо в 65-ата минута той стреля отдалече, уцели гредата, но успя пак да овладее топката и я прати в мрежата. Девет минути по-късно след контраатака холандецът изскочи сам срещу Вийзе и вкара втория си гол - голмайсторската титла беше осигурена.

Вердер обаче се върна в мача, благодарение на великия си нападател Писаро, който с глава в 82-ата минута отбеляза втория си гол в мача и общо 17-ти за сезона. Докрая обаче резултатът се запази.

С победата Шалке остана на вече осигуреното трето място в Бундеслигата и ще играе директно в групите на Шампионската лига наесен.