Президентът на Каляри Масимо Челино беше много ядосан от факта, че мачът на сардинците с Ювентус беше преместен в 21:45 часа българско време в неделя, без да бъде уведомено ръководството на "рособлу".

Първоначално срещата трябваше да започне в 16:00 часа в неделя, но беше преместена, за да може началният й час да съвпадне с началния час на миланското дерби между Милан и Интер.

"Не ни броят за живи. Чух, че президентът на италианската футболна лига Маурицио Берета се е срещнал с представители на Ювентус, за да уредят мястото и часа на двубоя. Ако действително е така, нека уредят помежду си и кой да бъде рефер. Ювентус е един арогантен клуб, който не изпитва уважение към другите отбори", каза Челино пред вестник "Гадзета дело Спорт", цитиран от сайта Football-Italia.net.

От известно време сардинският тим играе домакинските си мачове на стадион "Нерео Роко" в Триест заради конфликта на Челино с общинската управа на Каляри. Това ще създаде допълнителни трудности на островитяните.

"Ще се справим с организацията на тази среща. Но необходимо ли е да има толкова проблеми и неудобства за нас? Нека не забравяме, че Серия А се състои от 20 отбора, не от един", допълни ядосаният Челино.