Два кръга преди края на сезона играчите, ръководството и феновете на Катания не се притесняват за оцеляването на тима в Серия А. "Росадзурите" се намират в златната среда на таблицата и основната заслуга за доброто им представяне през настоящата кампания принадлежи на Винченцо Монтела, един от най-младите треньори в елита на Ботуша.

"Искаме да достигнем границата от 50 точки. Има много слухове относно бъдещето ми, но аз съм се фокусирал върху Катания. Винаги ще бъда благодарен на този клуб заради възможността, която ми даде", каза Монтела, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

С  дейността си начело на сицилианския състав 37-годишният мениджър привлича вниманието на редица големи отбори, а бившите му работодатели от Рома може би съжаляват, че са го изпуснали.

"Мачът с Рома няма как да не бъде специален за мен", заяви Монтела преди утрешната среща на Катания с "джалоросите". Двубоят е от 21:45 часа българско време на стадион "Олимпико".

"Каквото и да се случи утре, сезонът ни не може да бъде провален. Това беше една вълнуваща кампания за мен и моите футболисти", коментира младият наставник.