Мениджърът на Рома Луис Енрике заяви, че се е концентрирал напълно върху утрешния двубой на "джалоросите" с Катания и не желае да обсъжда въпросите около бъдещето си.

Въпреки това испанският треньор не пропусна да изтъкне, че напоследък постоянно трябва да се справя с атаките на феновете и на журалистите, които смятат, че е време да напусне поста си.

"Когато пристигнах в Рим, от клуба ме посъветваха да действам смело и да накарам играчите да работят здраво. Но всеки път когато реша да оставя Даниеле Де Роси или Франческо Тоти извън състава, получавам критики", оплака се Луис Енрике, цитиран от сайта Football-Italia.net.

"Силата на този отбор идва преди всичко от пламенната подкрепа на тифозите. Аз също давам всичко от себе си за каузата "Рома" и подкрепям играчите дори когато не заслужават подкрепа", допълни испанецът.

Луис Енрике потвърди, че след края на сезона ще обсъди бъдещето си с ръководството на римския клуб. Бившият наставник на Барселона Б обяви, че ще организира и специална среща с футболистите на Рома.

"Все още имаме шанс да спечелим европейска квота и това е единственото, което ме интересува в момента", завърши единственият чуждестранен мениджър в Серия А.