Мениджърът на Лацио Еди Рея може да напусне римския клуб след края на сезона, съобщава вестник "Кориере дело Спорт". Според изданието в средата на този месец 66-годишният треньор ще разговаря с президента на "бианкочелестите" Клаудио Лотито относно бъдещето си.

В края на февруари Рея подаде оставка, но тя не беше приета и опитният наставник остана начело на "орлите". Това се оказа по-скоро добър ход както за отбора, така и за мениджъра, тъй като Лацио и в момента се намира на едно от челните места във временното класиране на Серия А.

Ако Рея не успее да изглади различията си с Лотито и спортния директор на римляните Игли Таре, клубът ще трябва да се оглежда за нов наставник.

Сайтът Football-Italia.net твърди, че един от основните кандидати за поста на Рея е бившият мениджър на Уест Хем Джанфранко Дзола.

Откакто напусна лондонския тим, бившият играч на Наполи и Челси е бил треньор на младежкия национален отбор на Италия до 16 години. Ако Дзола поеме Лацио, това ще бъде първият италиански клуб в треньорската му кариера.