Настоящият носител на трофея Хуан Мартин Дел Потро започна с летящ старт тазгодишната си кампания на международния тенис турнир на землена настилка в Ещорил (Пор) с общ награден фонд 398 250 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата аржентинецът, който е поставен под номер 1 в основната схема, не показа никакви сантименти към представителя на домакините Руи Машадо и само за 63 минути игра стигна до безапелационното 6/1, 6/0.

Въпреки че това бе първи двубой на аржентинеца на клей (без да броим двубоите за купа “Дейвис”) той демонстрира великолепна спортна форма, не допусна пробив в подаването си, а от своя страна успя да реализира 5 от шестте си брейкпойнта.

В опит да продължи победната си серия и да намери място между най-добрите четирима в Ещорил, Хуан Мартин Дел Потро ще се изправи срещу двукратният шампион тук Алберт Монтанес, който по-рано днес сътвори пълен обрат срещу американеца Боби Рейнолдс.

Междувременно на другия мъжки турнир, който се играе в момента – “БМВ Оупън” в Мюнхен, младата надежда на австралийския тенис Бърнард Томич постигна измъчена победа над италианеца Потито Стараче с 2:1 сета.

Резултати:

Мюнхен      
II кръг:      
       
Маринко Матошевич 6 6 6
Роберт Фара 1 7 2
       
Филип Колшрайбер 7 6  
Ернест Гулбис 5 3  
       
Бърнард Томич 6 6 6
Потито Стараче 1 7 3
       
Ещорил      
II кръг:      
       
Алберт Монтанес 4 6 6
Боби Рейнолдс 6 4 3
       
Алберт Рамос 7 6  
Бьорн Фау 5 0