Винченцо Гуерини ще води Фиорентина до края на сезона, съобщава сайтът Football-Italia.net. Бившият футболист на "виолетовите" заменя на поста във Флоренция Делио Роси.

51-годишният мениджър се нахвърли да бие Адем Ляич по време на вчерашната среща на Фиорентина с Новара, завършила при резултат 2:2.

Истината е, че Роси беше провокиран от сръбския атакуващ халф. Ляич беше заменен в 32-рата минута от уругваеца Рубен Оливера. Отивайки към резервната скамейка, 20-годишният играч засипа своя треньор с иронични аплодисменти и обиди.

Нервният изблик на наставника на Фиорентина му струваше работата. Малко след края на мача един от собствениците на клуба – Андреа Дела Вале – обяви, че "виолетовите" ще си имат нов треньор.

Въпреки че все още не е обявено на официалния сайт на отбора, новият мениджър на тима от Флоренция почти сигурно ще бъде Винченцо Гуерини.

В своята кариера като треньор бившият състезател на Фиорентина е водил състави като Болоня, Бреша, Пиаченца, Наполи и Катания. За последно Гуерини е бил наставник на Катандзаро през сезон 2005/2006. "Виолетовите" все още са застрашени от изпадане, тъй като имат преднина от шест точки пред Лече, но имат гостуване на салентинците, а и през първия полусезон загубиха с 0:1 от "джалоросите".