Полузащитникът на Лече Андреа Бертолачи заяви след вчерашния мач на "джалоросите" с Ювентус, че съчувства на Джанлуиджи Буфон. Вратарят на "Старата госпожа" сгреши в 85-тата минута и 21-годишният футболист на салентинците се възползва от грешката и се разписа.

Преди това още в 8-мата минута Клаудио Маркизио беше открил в полза на "бианконерите". Въпреки че през по-голямата част от срещата доминираха, възпитаниците на Антонио Конте така и не стигнаха до втори гол и двата тима си поделиха по една точка.

"Буфон ме поздрави след края на двубоя. Беше очевидно, че е разочарован. Надявам се вчерашното равенство да не попречи на Ювентус да стане шампион", каза Бертолачи, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Момчетата на Серсе Козми дадоха всичко от себе си срещу лидера във временното класиране на Серия А, тъй като се борят за оцеляването си в елита. Повече от половин час Лече игра с човек по-малко заради изгонването на Хуан Куадрадо, но в крайна сметка тимът от Южна Италия стигна до хикса.

"Джалоросите" обаче остават в зоната на изпадащите. Вчера Дженоа победи Каляри с 2:1 и по този начин се откъсна на три точки пред салентинците.

"Ще се борим за спасение до самия край", допълни Бертолачи, който играе на "Вия дел Маре" под наем от Рома.