Поставеният под номер 1 в основната схема Жо-Вилфред Цонга отпадна още на старта на международния тенис турнир на землена настилка “БМВ Оупън” в Мюнхен (Гер) с общ награден фонд 450 000 евро.

При дебютното си участие на надпреварата в баварската столица французинът, който преди две седмици игра четвъртфинал на Мастърса в Монте Карло, изненадващо отпадна още във втория кръг, отстранен от представителя на домакините Томи Хаас след 6/1, 6/4.

Хаас изигра един почти перфектен двубой, в който напомни за славните си дни, когато бе по върховете на световната ранглиста, не позволи на Цонга да достигне до ситуация за пробив, а от своя страна реализира три от четирите си брекпойнта.

За влизане на полуфиналите бившият номер 2 в света ще се изправи срещу кипъреца Маркос Багдатис, който по-рано се наложи трудно с 2:1 сета над квалификанта Дъстин Браун.

Междувременно на международния тенис турнир в Ещорил фаворитите Станислас Вавринка и Ришар Гаске не допуснаха изненади, като преодоляха съответно Иван Наваро и Паоло Лоренци.

Резултати:

Мюнхен      
II кръг:      
       
Маркос Багдатис 1 6 6
Дъстин Браун 6 4 4
       
Марин Чилич 6 6  
Матиас Бахингер 3 2  
       
Михаил Южни 6 6 6
Сантяго Хиралдо 7 4 4
       
Ещорил      
II кръг:      
       
Станислас Вавринка 7 6  
Иван Додиг 6 1  
       
Ришар Гаске 6 6  
Паоло Лоренци 1 1