Наполи е сред отборите, които следят звездата на Болоня Гастон Рамирес, обяви вицепрезидентът на "рособлу" Маурицио Сети. Атакуващият халф почти сигурно ще напусне "Ренато Дал'Ара" през лятото, но все още не е ясно кой ще бъде новият му клуб.

"Офертите за Рамирес се множат, както и скаутите, които идват да го наблюдават. Това е изключителен играч с качества на шампион. Както всички уругвайци, които се адаптират успешно в италианското първенство, той ще става все по-добър и по-добър", каза Сети пред радио CRC, цитиран от Football-Italia.net.

През настоящата кампания 21-годишният футболист е участвал в 31 шампионатни мача, в които е записал седем попадения и четири асистенции. Представянето му логично привлече вниманието на много големи отбори, като самият състезател желае да играе в Шампионската лига.

"Рамирес иска да е част от тим, който има амбициозен план за бъдещето си", допълни Сети. Ако Наполи не се класира за най-престижния европейски клубен турнир, уругваецът едва ли ще има желание да премине на "Сан Паоло".

Преди известно време в италианските и английските медии се появиха спекулации, че наставникът на Манчестър Сити Роберто Манчини следи изявите на Рамирес. Предстои да се разбере дали в слуховете има някаква истина.