Капитанът на Болоня Марко Ди Вайо е трансферна цел на канадския отбор Монреал Импакт, съобщава сайтът Football-Italia.net.

36-годишният нападател може да напусне стадион "Ренато Дал'Ара" след края на настоящата кампания, въпреки че в няколко интервюта е изразявал намерението си да приключи своята кариера именно в Болоня.

Медиите на Апенините обаче твърдят, че съпругата на опитния футболист е пътувала до Северна Америка в началото на април, за да търси жилище за себе си и съпруга си.

Междувременно Ди Вайо продължава да е един от най-важните играчи за "рособлу". През този сезон голаджията има 10 попадения, отбелязани в 34 шампионатни срещи.

Ако ветеранът действително премине в Монреал, той ще се събере с други двама италианци – бранителя Матео Ферари и нападателя Бернардо Коради.

Преди известно време в пресата на Ботуша се появиха информации, че същият канадски тим е насочил вниманието си към звездата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро.

Спортният директор на Импакт Ник Де Сантис разкри, че на 37-годишния състезател е била направена конкретна оферта през януари, но футболистът я е отхвърлил, за да доиграе сезона с фланелката на "бианконерите".